Hvac Hakkında Harika Fikirler mi İstiyorsunuz? Buraya bak!



Herkes HVAC sistemlerine aşina değildir. Bu, bir soğutma veya ısıtma sorunu ortaya çıktığında sorunlu olabilir.


Birini düzeltmesi için aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu öğrenin. Bu, yükleniciye yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiyi vermenize izin verecektir.


Fan kanatlarınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Harici kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarını ekipmandan uzak bir yönde yönlendirin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında, dış HVAC üniteniz zarar görebilir. Düşme sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bağlantı noktalarının kauçuk veya metal bir kapağa sahip olduğunu kolayca bulabilirsiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış mekan kondansatörlerini gölgeli yerlere koyun.


HVAC üniteniz yılda en az iki kez düzenli bakım gerektirir. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda soğuk aylarda soğuduğunda sıcağı korumak için de işe yarayacaktır.


Evinizi soğutmaktan tasarruf etmek için programlanabilir bir termostat kurun. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Yapılması kolay olan bu şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin tehlikeli derecede yükselmesine izin vermeyin. Klimalar, evinizi yalnızca 20 derece kadar soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul derecede soğuyabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Bunları BBB'de kontrol edin ve durumunuza bakın. Bu adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni başlayan bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Artık müşterilerin deneyimlerini farklı hizmetlerle yerleştirmelerine olanak tanıyan farklı çevrimiçi siteler var. Bu, hem birlikte çalışmak istediklerinizi bulmakta hem de kaçınmak istediklerinizle birlikte işe yarar.


Tavan arasına, HVAC sisteminize parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta tavan aralığını daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evin içinde ne kadar az ısı olursa, klimanızı o kadar az zaman kullanmanız gerekir.


HVAC ünitenizden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, bir engel olup olmadığına bakın. Bazen fanın yoluna çıkan enkaz. Bir servis teknisyenini aramadan önce kendinize bakın.


Bir köşeye yerleştirilmesi gerekiyorsa, duvara bakmayan bir yönden gelen hava akışına sahip bir ünite aldığınızdan emin olun.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt veya ekstra malzeme için sizden ücret almaya çalışacaktır. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima kontrol edin.


Bu, yeni sisteminizin evinizi rahat ettirmek için ihtiyaç duyduğu BTU sayısını belirtir.


Bunlar enerji açısından verimlidir ve katı verimlilik kurallarına uygundur. Bu yönergeler ABD tarafından bir araya getirilmiştir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu üniteleri incelemeye zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Hava soğumaya başladığında kondenser ünitenizin korunduğundan emin olun. Bu, üzerine kalın bir örtü koyarak yapılabilir.


HVAC sisteminizle ilgili tüm kullanıcı ve operatör kılavuzlarını sakladığınızdan emin olun. Kılavuz, sorunlarla ilgileniyorsanız size yardımcı olacaktır.


Yazılı HVAC şirketi talep ettiğinizden emin olun. Sözleşmenizi yazılı olarak almanız öder. Tahmin için birden fazla tahmin almanızı gerektiren birçok iş vardır. Bu, hizmetinizde iyi bir teklif almanızı sağlar. Size sunulan tahminlerin çeşitli unsurlarını karşılaştırın.


Doğru çalışmayan bir HVAC sistemiyle uğraşmak çoğu insan için bir kabus olabilir. Bir problem yaşamadan onları anlamak idealdir. Bir sorunla karşılaştığınızda süreci kolaylaştırmak için bu ipuçlarını kullanın.



Daha fazla oku:eca panel radyatör

Comments