Hvac Hakkında Birçok Harika İpucu Sunan Bu Makaleye Göz Atın



Evinde bir HVAC ünitesi olan herkes, uygun şekilde bakımının önemini bilir. Düzgün çalışmayan bir HVAC sistemi, ev sahibine bir ton paraya mal olabilir. HVAC bakımı ile ilgili aşağıdaki ipuçları ve sonunda değiştirmeniz gerektiğinde ne yapmanız gerektiğini öğrenin.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her baharda fanınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Kondansatör ünitelerinizdeki kalıntıları temizleyin. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Sisteminizin aşırı ısınmasına neden olabilir.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çiminizi ünitenizden bir yöne doğru yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteniz zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve tıkanırsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal bir kapakla kapatılır. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış mekan kondansatörlerinizi gölgeye koyun.


HVAC sistemini en az yılda bir kez servise götürün. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Hava soğuduğunda dış kondenseri kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin çalışma düzenini koruyabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu ayrıca soğuduğunda sıcağında sıcak tutmanıza da yardımcı olur.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. BBB'ye ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerine bakın. Bu adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, termostatınızı yalnızca fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Sorun devam ederse bir uzmanı arayın.


Eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testlerin kendi masraflarını karşıladığını göreceksiniz.


HVAC üniteniz tıklıyorsa, hemen her türlü engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir servis teknisyenini aramadan önce dikkatlice bakın.


Klima alışverişi gerektiren yaşam alanını ölçün. İhtiyacınız olan birimi, oda alanının fit karesi başına 20 BTU olarak belirleyebilirsiniz. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, hesaplamalarınızda kare görüntülerini birleştirin.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin. Bu, yapılması kolay bir şeydir ve HVAC sisteminizin üretimini en üst düzeye çıkaracaktır.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını sağlar. Teknisyenlerin ayrıca HVAC ünitenizdeki sorunları hızlı bir şekilde teşhis edebilmesi gerekir. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra, onu geri alıp düzgün bir şekilde çalışması an meselesi.


Bir müteahhit düşünürken daima referans aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Her türlü hava koşulunda ihtiyaç duyulduğunda eve gelebilmeleri gerekir.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumun altında olur. Bu, kullanılmadığı zaman korunursa, kondansatörün daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima kontrol edin.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu cihaz, yaşam tarzınız nedeniyle ısıtma ve soğutma faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Bu üniteler, katı verimlilik yönergelerini karşılayan enerji ürünleridir. Kurallar Amerika Birleşik Devletleri tarafından oluşturulmuştur. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


HVAC sistemi her zaman düzgün çalışmalıdır. Bakım yapılmayan bir HVAC sistemi size büyük elektrik faturaları ve onarım masraflarına mal olacaktır. Bu ipuçlarını aklınızda bulundurun, çünkü bunlar yalnızca sisteminizin ömrü boyunca size yardımcı olacaktır.

Daha fazla oku:eca yoğuşmalı kombi fiyatları


Comments