HVAC Başarısını En Üst Düzeye Çıkarmak İçin İhtiyacınız Olan Tüm Yardım



Hangi HVAC sisteminin sizin için doğru sistem olduğunu tam olarak nasıl bilebilirsiniz? Hangi boyuta ihtiyacınız var, ne tür özelliklere sahip olmalı? İhtiyacınız olan birçok yeni özellik ortaya çıktığı için alışveriş yapmak çok zor olabilir.


Hava ısınmaya başladığında kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizin dışını düzenli olarak temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan HVAC sisteminiz, ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Yağ delikleri varsa fan kondansatörünüzü yılda bir yağlayın. Bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapağa sahip oldukları için bulabilirsiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, onarım maliyeti olmadan sisteminizin yıllar boyunca iyi çalışmasını sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınız söz konusu olduğunda size yardımcı olmanın basit bir yoludur. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında profesyoneller sistemin motorunu inceleyerek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayarak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayarak yardımcı olabilir. Bu birkaç basit şey, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. BBB ile kontrol edin ve durumunuzu arayın. Bu adımlar, kararınızın daha iyi bir karar olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu fark ettiğiniz bir şeyse, kompresörü kapatmak için fanı açın. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Yeni başlayan yeni bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Tanıdığınız kişilere ve ailenize HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan fazlasıyla istekli olurlar. Bu aynı zamanda istenmeyen şirketlerden kaçınmanıza da yardımcı olacaktır.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemi mi arıyorsunuz? Dikkate alınması gereken şeyler var. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıttıklarına veya soğuttuklarına göre derecelendirmelere sahiptir. Biraz fazla küçük olmaktansa bir ünite satın almanız daha iyidir.


Üniteniz tıkanmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bir sızıntı bulunursa, bu test kendini amorti edecektir.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Ayrıca, bir şeyleri test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve çoğu zaman testin hiçbir maliyeti yoktur.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Genellikle fit kare başına 20 BTU hesaplayarak ihtiyacınız vardır. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin, bununla ilgilenebileceğiniz en kolay ve en ucuz yolu iyileştirecektir.


Sorunu çözmek için hızlı ve hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu teşhis etmekte de sorun yaşamayacaktır. Soruna neyin neden olduğunu bulduktan sonra, onu geri alıp düzgün bir şekilde çalışması sadece bir zaman meselesidir.


Sahip olduğunuz tek şey bir köşe noktasıysa, havanın duvara doğru bakmadığından emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Sizden fazla ücret alacak bazı müteahhitler var. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza izin verecektir.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu cihaz, siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminiz dinlendiğinden, enerji faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Bunlar enerji açısından verimlidir ve verimlilik için belirlenen katı kurallara uygundur. Bu yönergeler federal hükümet tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu üniteleri incelemeye zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Doğru HVAC sistemini seçmeye çalışırken bazen bunalmış hissedebilirsiniz. Ancak, az önce okuduğunuz bilgilerle ihtiyacınız olanı elde etmek çok daha kolay olmalı. Evinizi yıl boyunca rahat tutmak için seçiminizi yaparken bu ipuçlarını aklınızda bulundurduğunuzdan emin olun.


Daha fazla oku:eca şofben fiyatları


Comments