Hemen Almanız Gereken HVAC Tavsiyesi



Kendinizi en iyi konuma getirmek için bu yararlı ipuçlarını izleyin.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yeni yükleniciye ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgiyi vermenizi sağlayacaktır.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, bir uzmanı aramadan önce evde bir tur atın. Bu bilgiler, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir tahmin sağlaması zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsanız çok daha zor olacak.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her baharda fanınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Kondenser ünitelerinizde biriken pislikleri temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi şeylerin ne zaman yığılacağını bilemezsiniz ve bu sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarını ekipmandan uzak bir yönde yönlendirin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında, fan ızgarasını sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve eğer birikinti bu hava akışını engelliyorsa, sorunlarla uğraşmanız gerekecektir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Portları, üzerlerini örten kauçuk veya metal bir kapağa sahip oldukları için kolayca bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı, her porta 10 damla damlatarak kullanın.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


Servis ziyaretiniz sırasında profesyoneller, sistemin motorunu inceleyerek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayarak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayarak yardımcı olabilir. Bu basit şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin tehlikeli derecede sıcak bir iç mekana yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde evinizi yalnızca 20 derece veya daha fazla soğutabildikleri için sınırlıdır. Eviniz 100 Fahrenheit dereceye yaklaşırsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğuyacaktır. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu olursa, kompresörü devre dışı bırakmak için termostatınızı yalnızca fana çevirin. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


Eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Bir süredir ortalıkta olan şirketlerin geçmiş kayıtları var. Daha yeni bir yüklenici işe almak daha büyük bir risk alıyor olabilir.


İnsanlara nasıl aldıkları hakkında yorum bırakma fırsatı veren çok sayıda harika site var. Bu, birlikte çalışmanız gereken ve sizinle iyi çalışmayabilecek kişileri bulmak için kullanışlıdır.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Ayrıca hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Oda alanının her kare görüntüsü için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Birkaç odanın soğutulması gerektiğinde, tüm kare görüntüleri bir araya getirmelisiniz.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC şirketi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle herhangi bir olası arızayı da kolayca teşhis edecektir. Hızlı bir teşhisten sonra, sizin iyiliğiniz için işi hızlı bir şekilde yapabilmelidirler.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Sıcak hava dalgası veya korkunç bir kar fırtınası sırasında, ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olmalıdırlar.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kullanılmadığınızda daha uzun süre dayanmasına izin verecektir. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Evinizde rahat olmanız için harika bir HVAC sistemine sahip olmanız gerekir. Birçok ev sahibi, bu birimleri çok geç olana kadar ihmal etmeyi seçer ve arızalanmaya başlar, bu da pahalı onarımlara ve hatta tamamen değiştirilmesine yol açabilir! HVAC sisteminizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için bu ipuçlarını unutmayın.


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları


Comments