Aceminin Kolayca Anlayabileceği HVAC Önerileri



HVAC sisteminizin bozulmasına izin vermek, uğraşmak isteyeceğiniz bir şey değildir. HVAC sisteminizi nasıl uzun ömürlü hale getireceğiniz konusunda ipuçları arıyor olabilirsiniz. Aşağıdaki makale size yardımcı olacak ipuçları içermektedir.


Birini düzeltmesi için aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu öğrenin. Bu, seçtiğiniz yüklenicinin bu bilgileri istemesini sağlamanıza olanak sağlayacaktır.


HVAC sistemiyle ilgili bazı sorunlarınız varsa, bir uzmanı aramadan önce evinizi gezmeyi deneyin. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında fan bıçaklarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Dış kondenser ünitenizdeki kalıntıları temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi bir şeylerin ne zaman yığılacağını asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde HVAC sisteminiz zarar görebilir. Düşme sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve tıkanırsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Kauçuk veya metal kapaklara sahip oldukları için bu girişleri fark edeceksiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteleri gölgeli yerlere yerleştirin.


Hava soğuduğunda tüm dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sistemin uzun yıllar verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanızdan tasarruf etmenize yardımcı olmanın basit bir yoludur. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Evinizdeki sıcaklığın tehlikeli derecede yüksek bir seviyeye ulaşmasına asla izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde evinizi 20 derece kadar soğutamaz. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


İyi kurulmuş şirketler, daha önce yapılmamış sicil kayıtlarına sahiptir. Yeni başlayan bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Kontrol edebileceğiniz farklı siteler var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve çalışmadığınız müteahhitleri bulmak için kullanışlıdır.


Tavan arasında ışık saçan bir bariyer olmasını düşünün, yani HVAC sisteminiz. Dışarısı sıcakken evinizin serinliği arasında bir bariyer görevi görecektir. Hatta çatı katınızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Yeni bir soğutma sistemi almak ister misiniz? Birkaç şeyi hesaba katmanız gerekiyor. Sistemler kapsayabilir, biraz fazla küçük olmaktansa daha büyük bir ünite satın almanız daha iyidir.


Klima alışverişine çıkmadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Bunu şu formülü kullanarak kolayca hesaplayabilirsiniz: her bir fit kare alan için 20 BTU. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, kare görüntüleri bir araya getirdiğinizden emin olun.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programda kalmasını sağlar. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizdeki olası arızaları da kolayca teşhis eder. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, sorunu düzeltmek hızlı ve kolay olmalıdır.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde bu tür işleri olduğunu bilmeniz gerekir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin günün her saati müşterilere ulaşabilecekleri bir acil durum numarası olmalıdır. İster sıcak dalgasının ortasında ister yılın en kötü kar fırtınasında, ihtiyaç duyduğunuzda yanlarında olmalıdırlar.


Bazı müteahhitler daha sonra malzeme ve yakıt gibi öğeler için sizden fazla ücret almaya çalışacaktır. Yazılı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza izin verecektir.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumun altında olur. Bu, uzun süre dayanmasına izin verecektir. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima kontrol edin.


Bu, yeni sistemin kaç BTU olması gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.


Buradaki makalenin size gösterdiği gibi, kötü gitmemesi için bir HVAC sistemi üzerinde çalışmanız önemlidir. HVAC'niz arızalanırsa, onarımı pahalı olabilir. Burada bulduğunuz harika ipuçlarına bağlı kalarak bunun olmasını önleyin.


Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları


Comments